سئو

روش های بهبود رتبه الکسا سایت

سیستم رتبه بندی الکسا از تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ غیرفعال شده است. با این حال مقاله ی زیر نشان می دهد که تا چه حد می توان از روش های غیر اصولی به نتیجه های بیهوده و دهان پر کن رسید.

الکسا چیست؟

شاید بتوان گفت مهمترین معیار برای ارزش گذاری یک سایت، رتبه ی الکسای آن است. هرچند این رتبه بندی دقت پایینی دارد اما از آنجا که تنها مرجع رده بندی سایت های مختلف است، همواره به آن استناد می شود.

بنابراین دغدغه ی همه ی وبمستران و کارفرمایان این است که رتبه ی سایتشان در الکسا بهبود یابد. اگر در سایت های خارجی برای بهبود رتبه الکسا دنبال راهکار بگردید به این نتیجه می رسید که افزایش سرعت لود سایت و تعداد بازدیدکنندگان عامل اصلی بهبود رتبه الکساست. شاید اینطور باشد. اما به تجربه دریافته ام که ممکن است سایتی با بازدید چند برابر، الکسای کمتری از سایت دیگر داشته باشد.

۸ روش بهبود رتبه الکسای سایت و وبلاگ

در این مطلب ابتدا روش های بهبود رتبه الکسا به سبک خودم را برایتان خواهم گفت و بعد هم روش های پیشنهادی در وبلاگ خود الکسا را.

  1. افزایش ناگهانی تعداد صفحات سایت

گمان می کنم رتبه ی الکسا با افزایش یکباره ی تعداد صفحات سایت در ارتباط مستقیم باشد. اگر محصولات زیادی را در سایت وارد کنید یا برای مطالب وبلاگ سایت تعداد زیادی تگ بزنید ممکن است رتبه ی الکسای سایت به سرعت رو به کاهش بگذارد.

توجه داشته باشید که این عمل ممکن است تاثیر منفی بر روی سئو سایت داشته باشد. مخصوصا تعداد تگ های زیاد و اضافی کاملا می تواند هر چه سئو کرده اید را به کام مرگ بکشاند.

  1. نصب اکستنشن الکسا روی مرورگر

حتما این موضوع به نظرتان فیک و دروغ خواهد آمد که با نصب اکستنشن الکسا بتوانید رتبه ی سایت را ارتقا دهید. اما این موضوع تست شده و روی سایت های مختلفی جواب داده است. برای این کار کافی است اکستنشن را روی کروم یا فایرفاکس نصب کنید. بعد بروید صفحات هر سایتی را که خواستید رفرش کنید یا به نقاط مختلف سایت سرک بکشید.

حتما این نکته را مدنظر داشته باشید که نباید توقع رتبه های عجیب و غریب داشت. بسته به شرایط مختلف این کار می تواند رتبه را تا حدود ۱۰ هزار ایران پایین بیاورد.

  1. بک لینک

خب رسیدیم به بخشی که همواره مورد تنفر من بوده است. لینکسازی خارجی، سئوی Off-page، بک لینک و هر اسم مزخرف دیگری که می شود رویش گذاشت، شاید باعث شود کمی رتبه ی الکسای سایت بهبود یابد. شاید هم نه. که البته معمولا مورد دوم اتفاق می افتد.

  1. محتوای ارجینال و جذاب

اصلا هدف از راه اندازی یک سایت چیست؟ وقتی من یک کسب و کاری دارم باید تلاش کنم تا آن را به دیگران بشناسانم. وقتی محتوای کاربرپسند روی سایت نیست، هر کاری برای سئوی سایت کنید و هرقدر بک لینک بزنید آخر سر چه نتیجه ای دارد؟ گیرم لینک اول گوگل باشید. وقتی محتوای مفیدی روی سایتتان بارگذاری نکرده اید، رتبه ی گوگل و الکسا به درد هیچ کس نمی خورد. پس سعی کنید برای سایتتان محتوای جذاب و کارا بنویسید که هم کاربر بپسندد، هم گوگل و الکسا.

  1. رعایت اصول سئو در سایت

اغلب بلاگرها و صاحبان کسب و کاری که سایت و وبلاگ دارند، از اصول سئو چیزی نمی دانند یا در بهترین حالت چیزهایی از آن شنیده اند. مثلا لینک های داخلی عجیب و غریب به صفحاتشان می زنند. سایتشان را پر از متن های تکراری می کنند و بعضا Keyword Stuffing انجام می دهند و شور تکرار کلمات کلیدی را درمی آورند.

اگر سایتتان برایتان ارزشمند است، آن را به دست کاردان بسپارید. اگر هم در حال حاضر وضعیت سایت اهمیتی برایتان ندارد، با آزمون و خطا و کسب تجربه، سئو و رتبه ی الکسای سایت را بهبود ببخشید.

  1. بهره گیری از کلمات کلیدی پر بازدید

استفاده از عبارات پر بازدید در سایت، مزایا و معایبی دارد. مزیتش که مشخص است. باعث بالا رفتن بازدید سایت می شود که در نتیجه بر رتبه ی الکسا نیز تاثیر می گذارد.

عیبش آن است که استفاده از این کلمات، بازدیدی برای سایت نمی آورد. چرا که آنقدر سایت های دیگر روی آن کلمات کار کرده اند که شانسی برای حضور شما در رده های بالای گوگل وجود نخواهد داشت.

  1. تدوین استراتژی محتوا و رعایت ساختار اصولی صفحات سایت

براساس نیازی که دارید، کلمات مدنظر را انتخاب کنید. بعضی از کلمات پر بازدید و حتما برخی هم با بازدید کمتر. بعد برای بالا آوردن آن ها از یک استراتژی مدون استفاده کنید. این کار به دلیل کاهش نرخ پرش کاربر و افزایش زمان حضور او در صفحات مختلف سایت، باعث بهبود رتبه ی الکسا و همچنین بالا آمدن در لینک های نتایج جستجوی گوگل خواهد شد.

  1. افزایش بازدیدکنندگان سایت

طبیعی است که هرچه تعداد بازدید سایتی بیشتر باشد، رتبه ی الکسای بهتری هم خواهد داشت. طبق نموداری که سایت الکسا ارائه کرده است، رتبه ۱ به گوگل تعلق دارد و میزان بازدید آن بسیار بسیار بالاست. هرچه به منتهی الیه نمودار نزدیک می شویم، از بازدید کاسته و به رتبه ی الکسا افزوده می شود.

بهبود رتبه الکسا

همانطور که نمودار نشان می دهد، رتبه های میلیونی هرچند به راحتی تبدیل به رتبه های زیر یک میلیون جهانی می شوند، اما ممکن است بازدیدکنندگانشان چندان افزایش چشمگیری نداشته باشند. به این معنی که با کمی فعالیت روی سایت می توانید به رتبه های چند صد هزار برسید.

بهبود رتبه الکسا

اما در رتبه های کم، رقابت و تعداد بازدید کاملا متفاوت است. بهبود رتبه به سختی صورت می گیرد و هر پله صعود نیازمند جذب بازدیدکنندگان زیادی است. تا این حد که تعداد بازدید گوگل به عنوان رتبه ی اول، با سایت رتبه ی ۲۰۰ بسیار متفاوت است.

بهبود رتبه الکسا

استفاده از امکانات سایت الکسا

الکسا که زیرمجموعه ی شرکت معظم آمازون است، ابزاری برای تحلیل وب سایت ها دارد که نوع پریمیوم آن هزینه دارد. اما فروشندگانی در ایران هستند که این اکانت را تهیه کرده اند و بصورت اشتراکی با قیمت پایین تر به فروش می رسانند. این ابزار الکسا در کنار ابزارهای چون اچرفز (Ahrefs)، Kwfinder و MOZ می تواند کمک حال وبمسترها و سئوکارها باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا