سئودیجیتال مارکتینگ

راهنمای تولید محتوا بر اساس سئو

تولید محتوا مهمترین بخش دیجیتال مارکتینگ است. هر چه محتوای با کیفیت تری تولید کنید، نتیجه ی بهتری خواهید گرفت.

اما نگارش یک محتوای بهینه هم برای کاربر و هم برای موتورهای جستجو، اصلا کار راحتی نیست. چرا که حین نوشتن باید به موارد سئو توجه داشته باشید و در عین حال خود را نیز جای مخاطب بگذارید.

در این مطلب سعی می کنم اصول تکنیکی تولید محتوا را ارائه دهم. با رعایت این نکات می توانید متن بهتری بنویسید. اما توجه داشته باشید که مهمترین اصل در نوشتن محتوا، کاربردی بودن و روان بودن متن است.

عنوان نویسی

تیتر مطالب علاوه بر جذابیت برای خواننده باید نمایانگر محتوای هر مطلب باشد. از آنجا که در عناوین مطالب تحت وب معمولا از رو تیتر و زیر تیتر استفاده نمی شود، بنابراین خود تیتر باید نشان دهنده ی محتوایی باشد که به کاربر عرضه شده است.

نباید عنوانی انتخاب شود که در متن وجود ندارد. کاربر با مشاهده عنوان وارد صفحه شده و به دنبال محتوای مرتبط با تیتر است. برای مثال اگر عنوان مطلبی «روش های مدیریت استرس» است، حتما حجم بیشتری از متن به این روش ها اختصاص یابد.

عناوین داخلی

سعی کنید از عناوین داخلی به تعداد مناسب استفاده کنید. بطور معمول برای هر ۳۰۰ کلمه، یک عنوان قرار دهید. البته تعداد کلمات هر عنوان بسته به نظر نویسنده و نوع مطلب دارد.

حتما در نگارش عناوین سعی کنید از کلمات کلیدی استفاده شود.

عناوین را از طریق پنل با استایل های مختلف قرار دهید. عناوین اصلی را با استایل Heading 2 و عناوین زیرمجموعه را با هدینگ های بالاتر انتخاب کنید.

چه عنوانی برای سئو مناسب است؟

در عنوان حتما از کلمات کلیدی اصلی استفاده کنید. هرچه عنوان مطلب تعداد کلمات کلیدی بیشتری را در بر بگیرد، احتمال افزایش بازدیدش بیشتر است. برای مثال «روش های مدیریت استرس و اضطراب در محل کار» از چند عبارت کلیدی برخوردار است: استرس، اضطراب، استرس در محل کار، روش های مدیریت استرس، مدیریت استرس در محل کار و … .

اگر در انتخاب عنوان تردید دارید، می توانید کلمه ی کلیدی اصلی را در گوگل جستجو کنید. سایر وب سایت ها مخصوصا سایت های بزرگ از عناوین سئو فرندلی استفاده می کنند و می توانید از آن ها کمک بگیرید. با این حال سعی کنید عنوان انتخابی شما شبیه به عنوان سایت های بزرگ نباشد. معمولا پیش از نگارش مطالب، لیست کلمات کلیدی مرتبط در اختیارتان قرار می گیرد.

تعداد کلمات عنوان

تعداد کاراکترهایی که در تیتر استفاده می شود حداکثر باید ۵۵ عدد باشد. علامات و فاصله نیر جزو کاراکترها به حساب می آیند. با این حال در صورت لزوم می توان تعداد کاراکترها را بیش از این هم در نظر گرفت و اجباری وجود ندارد. برای تشخیص راحت تر این موضوع می توانید از افزونه Yoast که در پایین پنل قرار دارد کمک بگیرید.

در صورتی که عنوان انتخابی کوتاه شد، می توان از دو عنوان استفاده کرد و بین آن ها “و” یا یک دش (-) قرار داد. برای مثال: «جذب یک فرد خاص – چگونه هر کس را که می خواهیم جذب خود کنیم؟»

انتخاب آدرس صفحه (url)

در url صفحه، تا جایی که امکان دارد از کلمات ربط استفاده نکنید و آن ها را حذف کنید مگر آنکه جزو کلمه  کلیدی باشند. ترجیحا افعال نیز اگر جزو کلمات کلیدی نیستند در url استفاده نشوند.

تعداد کلمات url در بهترین حالت بین ۳ تا ۶ کلمه است. اما ۲ کلمه یا بیشتر از ۶ کلمه هم در شرایط خاص امکانپذیر است.

ساختار مطلب

رعایت ساختار مناسب متن، تکنیک مهمی است که باعث می شود کاربر همان اول کار، جذب مطلب شود. ساختار سنجیده و سلسله مراتبی مطلب می تواند کاربر را از سردرگمی و ترس از مواجهه با هزاران کلمه نجات دهد.

مقدمه

بطور معمول هر مطلب دارای یک مقدمه است. تعداد کلمات و پاراگراف های مقدمه به موضوع مطلب و سلیقه نویسنده بستگی دارد اما نباید باعث شود تا مطلب اصلی به حاشیه رود. مقدمه به عنوان توضیح کوتاهی برای ادامه ی متن است. مخاطب با خواندن مقدمه باید به مطالعه باقی مطلب ترغیب شود.

همچنین سعی کنید در شروع مقدمه از کلمات کلیدی اصلی استفاده کنید.

پاراگراف ها

مخاطب مجازی به دلایل مختلف رغبتی به خواندن خطوط در هم و چسبیده به هم ندارد. بنابراین پاراگراف ها باید کوتاه باشند.

استفاده از لیست های موردی که با استفاده از بالت، عدد یا سایر اشکال نشان داده می شود باعث راحت تر شدن خواندن متن می شود.

استفاده از کادر نقل قول درون مطلب یا رنگی و بولد کردن فونت نیز می تواند از یکنواختی صفحه کم کند. با این حال نباید در استفاده از آن ها افراط کرد.

تگ گذاری

تگ های مطالب بهتر است به گونه ای انتخاب شود که بتوان در سایر مطالب مشابه نیز آن ها را به کار برد. تگ ها بهتر است بیش از ۴ کلمه و تعدادشان بیش از ۵ عدد نباشد.

سعی کنید تگ ها با کلیدواژه ی مطلب یکی نباشند. یک روش ساده برای تگ گذاری، استفاده از تیترهای داخل مطلب برای تگ هاست.

لحن متن

لحن متن به انتخاب و سلیقه نویسنده و نوع مطلب بستگی دارد. اما باید سعی شود یکدستی لحن مطالب سایت حفظ شود.

استفاده از کلمات عامیانه و محاوره ای در متن توصیه نمی شود.

لحن و جمله بندی محتوا باید به گونه ای باشد که مطالب اضافی نداشته باشد. جمله هایی که هیچ اطلاعاتی به مخاطب منتقل نمی کنند و صرفا برای افزایش حجم محتوا نوشته شده اند باعث خروج کاربر از صفحه می شوند.

تعداد کلمات کلیدی در متن

برای استفاده از کلمات کلیدی در مطلب، معیاری عددی وجود ندارد. همانطور که در موضوع عنوان نویسی گفته شد، می توان از کلمات کلیدی ترکیبی در متن استفاده کرد. معمولا پیش از نگارش مطلب، لیست کلمات کلیدی پر بازدید برای نگارنده ارسال می شود تا از آن ها داخل متن خود استفاده کند.

بطور معمول گفته می شود ۲% تا ۳% کل کلمات مطلب، می توان از کلمه های کلیدی استفاده کرد. با این حال تعداد آن ها به نظر نویسنده و نوع مطلب برمی گردد.

تصاویر

داخل متن حتما به اندازه مناسب از عکس ها و اینفوگرافی های مختلف استفاده کنید. برای آماده سازی تصاویر می توان از گرافیست کمک گرفت. تایپوگرافی، اینفوگرافی، جدول، ویدئو، پادکست و عکس های جذاب به کامل شدن مطلب و خوانده شدن آن کمک می کنند.

تا حد امکان سعی کنید از تصاویر سایت های ایرانی و فارسی استفاده نکنید.

دقت کنید که حجم تصاویر بهینه باشد و غیر از موارد استثنایی از ۱۰۰ کیلوبایت بیشتر نشود. با این حال در صورت از دست رفتن کیفیت عکس، حجم بالاتر (۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوبایت) نیز قابل قبول است.

تصاویر درج شده باید با متن پاراگراف قبلی یا یعدی خود مرتبط باشند.

نامگذاری تصاویر

در نامگذاری تصاویر حتما از عبارات و کلمات کلیدی انگلیسی استفاده کنید. بطور معمول نام هر عکس از ۳ تا ۶ کلمه تشکیل می شود اما از ۱ تا ۷ کلمه هم می توان استفاده کرد.

همه ی تصاویر حتما باید توضیح یا alt داشته باشند. این توضیح باید به فارسی نوشته شود که از طریق پنل و بعد از آپلود تصویر قابل انجام است.

انتخاب نام انگلیسی و alt تصویر به نظر نویسنده برمی گردد. اما توصیه می شود نام عکس مرتبط با بندی باشد که عکس در آن قرار می گیرد. برای این منظور می توان از تیتر پاراگراف برای نامگذاری تصویر استفاده کرد. برای نام عکس شاخص هم می توان از تیتر اصلی سایت بهره گرفت.

نگارش توضیحات صفحه

در افزونه Yoast بخشی برای درج توضیحات صفحه وجود دارد. این توضیحات در گوگل زیر عنوان صفحه نشان داده می شوند. توضیحات باید شامل کلمات کلیدی و شرح کوتاهی بر محتوای نوشته شده باشد.

برخی نکات نگارشی

از فعل «می باشد» استفاده نکنید. به جای آن از «است» و «هستند» یا تغییر ساختار جمله استفاده کنید.

استفاده از حرف ربط «که» را کم کنید. در زبان انگلیسی از حرف «که» به وفور استفاده می شود اما در زبان فارسی باعث طولانی تر شدن جمله و پیچیدگی آن می شود.

سعی کنید جملات متن کوتاه باشد. با این حال، روان بودن متن در اولویت است.

حتما «را»ی مفعولی بعد از مفعول قرار گیرد، نه بعد از فعل یا کلمات دیگر.

از جملات مجهول استفاده نکنید یا خیلی کم استفاده کنید. این جمله ها معمولا با کلمه «توسط» در میانه ی آن تشخیص داده می شوند.

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا